Краматорчанам нагадують про заборону випалювання стерні та іншої сухої рослинності

Краматорчанам нагадують про заборону випалювання стерні та іншої сухої рослинності, Вера Карпова

На сьогоднішній день гостро стоїть питання виникнення пожеж, що виникають внаслідок спалювання сухої природної рослинності, стерні, соломи, післязбиральних залишків та сміття.

Деякі сільгосппідприємства, незважаючи на заборони, щороку із завидною постійністю спалюють на полях стерню або солому після збирання врожаю. І мало хто замислюється над тим, що безконтрольне випалювання стерні може призвести до пожежі на сусідніх полях або в лісосмугах, вогонь може перекинутися на розташовані поруч житлові і господарські будівлі, сади.

Спалювання сухої рослинності або її залишків, випалювання стерні, луків, пасовищ, приносить значну шкоду навколишньому середовищу, зростає ймовірність пожеж у житлових та дачних будинках.

На відкритій території в безвітряну погоду вогонь може розповсюджуватися зі швидкістю до 4-х км за годину, а у вітряну – до 30 км; висота полум’я досягає 2-х метрів.

Окрім безпосередньої загрози людському здоров’ю, спалювання післяжнивних залишків призводить до цілої низки небезпек.

При спалюванні стерні на фермерських угіддях виникає загроза перекидання вогню на природні ділянки, що веде, в свою чергу до порушення законодавства і знищення диких рослин та тварин.

Саме із спалювання стерні на полях починається більшість пожеж.Категорично заборонено звалювати та спалювати сміття у лісових насадженнях та заїжджати на територію лісового фонду на автомобілі. Крім того забороняється палити, кидати у лісі, на відкритих територіях, на узбіччях автодоріг непогашені сірники та недопалки.

Природа потребує нашого захисту і бережливого ставлення до неї!

При виявленні пожежі – не панікуйте та не приймайте поспішних рішень, а негайно телефонуйте за номером «101».

ГУ ДСНС у Донецькій області
Краматорськ новини спалювання стерні сухих_рослин заборонено
Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции
Оцените первым
(0 оценок)
Пока еще никто не оценил
Пока никто не рекомендует
Авторизируйтесь ,
чтобы оценить и порекомендовать

Комментарии