Новини компаній
17:00, 7 липня 2023 р.

Користь яблучного оцту

Новини компаній

Яблучний оцет отримується шляхом бродіння яблучного соку до того часу: поки цукор не стане оцтом. Для того, щоб ефект був ідеальним, краще використовувати яблука, зібрані в регіонах із чистою екологічною ситуацією, саму ж рідину не потрібно гріти, відціджувати чи додавати інші інгредієнти.

Зачасту більшість яблучного оцту опускається на дно пляшки. Там концентрація корисних елементів, тому перед перед прийомом потрібно збовтати пляшку. Яблучний оцет купити можна навіть у звичайному супермаркеті.

Декілька причин для того, щоб вживати яблучний оцет

Паралельно з корисними властивостями звичайного яблучного соку, яблучний оцет має такі властивості: антибактеріальну, противірусну, протигрибкову. Тому він є must have при лікуваннях проблем зі шкірою. Далі ми навели основні плюси яблучного оцту та хвороби, при яких він може допомагати.

1.Поліпшення травлення за допомогою яблучного оцту

Додавання невеликої кількості яблучного оцту у питну воду може сприяти природному покращенню травлення. Для цього достатньо розчинити столову ложку непастеризованого яблучного оцту у великій склянці води, добре перемішати та випити за 15 хвилин до їжі. Це стимулює виділення шлункового соку і сприяє швидкому засвоєнню їжі.

Важливо використовувати сирий, непастеризований яблучний оцет з м'якоттю (осадом), щоб отримати бажані ефекти. Фільтрований або пастеризований яблучний оцет не містить достатньо ферментів та інших поживних речовин, які присутні у сирому оцті.

Для поліпшення травлення рекомендується пити яблучний оцет регулярно, в кращому разі — перед кожним основним прийомом їжі. Крім того, він може знизити почуття голоду та сприяти процесу схуднення.

2. Боротьба із печією, захворюваннями кишечника та запорами за допомогою яблучного оцту

Якщо на регулярній основі приймати яблучний оцет, який буде розведений у воді, то згодом він допоможе відновити знижену кислотність шлунку, що і викликає печію. Памʼятайте, чистий яблучний оцет занадто кислий для тих, у кого печія чи виразка ШКТ, тому обовʼязково розбавте його у воді.

Волокна яблучного пектину, які є в сирому осаді яблучного оцту, роблять заспокійливу дію для шлунково-кишкового тракту, тому ви можете забути про спазми у шлунку, здуття чи утворення газів.

3. Зміцнення імунної системи

Кишкова флора напряму повʼязана з нашим імунітетом. Тому спеціалісти рекомендують створювати сприятливі умови для утворення корисних бактерій для того, щоб почуватися краще. Яблучний оцет найкращий помічник.

Сирий нефільтрований яблучний оцет активізує лімфатичну систему і допомагає очистити лімфатичні вузли та прибрати зайвий слиз в нашому організмі. В подальшому це може стати у пригоді, щоб позбавитися від запорів, підвищити стійкість до простудних захворювань та полегшити алергію.

4. Регулювання рівня цукру в крові та допомога при цукровому діабеті за допомогою яблучного оцту

У яблучному оцті міститься оцтова кислота, яка може впливати на рівень цукру в крові. Вивченням ефектів сирого яблучного оцту було підтверджено його антиглікемічну дію, зокрема в післяпрандіальному періоді (після прийому їжі) та відносно до інсулінорезистентних осіб. Дослідження свідчать про те, що оцет може мати подібні ефекти до антидіабетичних препаратів, таких як акарбоз або метформін. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
live comments feed...